2 Kasım 2009 Pazartesi

Sarkık kalçaları gerginleştirme egzersizleri

Çoğu kadın, kendisini şişman gösteren sarkık kalçalardan şikâyetçidir ve sıkı – kalkık kalçalar için didinip durur. İşte kalçalarını sıkılaştırmak isteyenler için özel olarak hazırlanan kalça egzersizleri…

Omuz köprüsü

Harekete sırtüstü yatar pozisyonda, dizler bükülü ve ayak tabanları yerde, nefes alarak başlayın. Nefes verirken aynı anda vücudunuzu kuyruk sokumundan başlayarak ve omurlarınızı minderden tek tek kaldırarak omuz köprüsü yapın. Bu sırada kalça ve bacak kaslarını iyice sıkmayı ihmal etmeyin.

Yukarı kaldırdığınız beliniz ne çok yukarıda ne de çok aşağıda olmalı; omuzlarınızdan dizlerinize doğru düz bir çizgi oluşturmalısınız. Nefes alın, nefes verirken sırt omurlarından başlayarak gövdenizi yere indirin. 15′er tekrardan oluşan 2 set halinde yapın.

Bir bacak havada omuz köprüsü

Bu egzersiz temel olarak bir önceki egzersize benziyor, ancak biraz daha zor bir versiyonu… Bu kez bir ayak yukarıda, diğer ayak yerde. Karın ve bacak kaslarını sıkarak, tek ayak üzerinde popoyu yukarı doğru taşıyın. Egzersizi her bacak üzerinde 20′şer kez tekrarlayın.

Bosu üzerinde omuz köprüsü

Bosuyu bu kez alışılmış pozisyonun dışında ters çeviriyoruz. Çok etkili olan bu egzersizin zorluk derecesi de biraz yüksek. Aslında temel olarak 1. ve 2. karın egzersizine benziyor, ama bu kez biraz daha zorlaştırmak için bosudan faydalanıyoruz.

Eller yerde yanlarda, ayaklar boşunun üzerinde dengenizi sağlayın. Popoyu ve karın kaslarını sıkarak poponuzu yukarı kaldırın.

Poponuzu yukarı kaldırdığınızda, omuzlarınızdan dizlerinize doğru düz bir çizgi oluşturmaya dikkat edin. Egzersizi 15′er tekrardan oluşan 2 set halinde yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder